Jan Ulčar

JAN ULČAR

samostojni strokovni sodelavec

Telefon:

+ 386 (0)59 232 944

Elektronski naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Interesna področja:

Morska biotehnologija

Molekularna biologija/toksikologija

Bioinformatika


 

Kratek CV:

Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani sem zaključil dodiplomski študij Biologije in nato nadaljeval s študijem Molekulske in Funkcionalne Biologije. Magistrsko nalogo sem delal pod mentorstvom doc. dr. Anite Jemec Kokalj, z naslovom »Vpliv svetlobnega režima in temperature na biokemijske pokazatelje fiziološkega stanja v površinskih in jamskih populacijah vodnega oslička«.

 

V absolventskem letu sem nadaljeval s študentskim delom v skupini Bionanoteam, kjer smo (med drugim) raziskovali vplive sekundarnih metabolitov rastlin na biokemijske biomarkerje čebel. Nato sem šel v sklopu Erasmus Traineeship programa na Portugalsko, v Universidade de Aveiro, kjer sem sodeloval pri raznih poskusih toksičnosti nanopesticidov na nevretenčarske in rastlinske modelne organizme.

 

Po zaključku študija sem delal in potoval po Novi Zelandiji, kjer sem doživel tudi prvi val epidemije SARS-CoV-2. Po vrnitvi sem se zaposlil kot samostojni strokovni sodelavec na Morski Biološki Postaji Piran in sodelujem na projektu B-Blue.