Predstavitev znanstvenih revij Annales in Acta Histriae na Morski biološki postaji

 

V ponedeljek, 25. marca 2024, je v dvorani Morske Biološke postaje potekala predstavitev nove bere znanstvenih revij in sicer  ANNALES : Anali za istrske in mediteranske študije. Series Historia Naturalis, 2023, 1-2, ACTA HISTRIAE, 2023, 1-4, ter ANNALES : Anali za istrske in mediteranske študije. Series Historia et Sociologia, 2023, 1-4. Sozaložnika znanstvenih revij, ki so uvrščene v najprestižnejše svetovne znanstvene citatne baze (Web of Science, Scopus), sta Zgodovinsko društvo za južno Primorsko, Koper in Inštitut IRRIS za raziskave, razvoj in strategije družbe, kulture in okolja.

V ponedeljek, 25. marca 2024, je v dvorani Morske Biološke postaje potekala predstavitev nove bere znanstvenih revij in sicer  ANNALES : Anali za istrske in mediteranske študije. Series Historia Naturalis, 2023, 1-2, ACTA HISTRIAE, 2023, 1-4, ter ANNALES : Anali za istrske in mediteranske študije. Series Historia et Sociologia, 2023, 1-4. Sozaložnika znanstvenih revij, ki so uvrščene v najprestižnejše svetovne znanstvene citatne baze (Web of Science, Scopus), sta Zgodovinsko društvo za južno Primorsko, Koper in Inštitut IRRIS za raziskave, razvoj in strategije družbe, kulture in okolja. Bogato bero znanstvenih revij so predstavili uredniki prof. dr. Lovrenc Lipej, doc. dr. Martina Orlando-Bonaca, doc. dr. Salvator Žitko, doc. dr. Urška Lampe, prof. dr. Polona Tratnik in doc. dr. Žiga Oman, dogodek pa je povezoval glavni urednik prof. dr. Darko Darovec.

 

Na dogodku je bila obeležena tudi 30-letnica izhajanja ANNALES : Anali za istrske in mediteranske študije, Series Historia Naturalis, ki ima sedež uredništva na Morski biološki postaji NIB.

 

Uredniki revij Annales in Acta Histriae

 Uredniki revij Annales in Acta Histriae

 

Naslovnice naravoslovnih revij Anales Series Historia Naturalis