Najzaslužnejši na slavnostni akademiji SZF prejeli nagrade

22 jun
Najzaslužnejši na slavnostni akademiji SZF prejeli nagrade

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Najzaslužnejši na slavnostni akademiji SZF prejeli nagrade


Slovenska znanstvena fundacija je včeraj na slavnostni akademiji v Državnem zboru podelila priznanja Prometej znanosti, Plaketo prof. dr. Aleksandre Kornhauser-Frazer (Sklad Pro Natura) in razglasila prejemnika častnega naziva Komunikator znanosti leta 2021.

S pozdravnim nagovorom sta dogodek otvorila dr. Edvard Kobal, predsednik uprave Slovenske znanstvene fundacije in Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije.

Nosilec častnega naziva Komunikatorja znanosti leta 2021 je prof. dr. Alojz Ihan z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Priznanje Prometej znanosti je za svoje zavzemanje za zanesljive znanstvene vsebine prejel Tomaž Grušovnik, za ustrezno popularizacijo imunologije, mikrobiologije in sintezne biologije pa Mojca Benčina. Za komuniciranje problematike biotske raznovrstnosti, podnebnih sprememb in okolja sta priznanje prejela Marjan Žiberna in Tilen Genov. Nominiranca za častni letni naziv Komunikator-ica znanosti sta bila tudi Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani ter Zarja Muršič iz Znanstvenega društva Sledilnik.

Slovenska znanstvena fundacija je s priznanjem Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju 2021 Organizacijskemu odboru nagradila aktualen in angažiran mednarodni virtualni simpozij: »V vrtincu sprememb: povezanost vode, življenja in podnebja.” Simpozij, ki sta ga lani oktobra organizirala Nacionalni inštitut za biologijo in gibanje Mladi za podnebno pravičnost. Medijski partner simpozija je bila agencija STA.

Okoljski manifest - je na voljo najširši javnosti.
Knjiga povzetkov simpozija je na voljo tukaj.
Posnetki simpozija so na voljo na tej povezavi in bodo na voljo v obliki podkastov na spletni strani Znanost na cesti.

Iskreno čestitamo tudi vsem ostalim prejemnikom nagrad!