Projekti

Systems Biology Tools Development for Cell Therapy and Drug Development

Koordinator projekta: doc. dr. Miomir Knežević

Koordinator za NIB: Slovenija (MVZT) in Nemčija (BMBF)

Oznaka: SYSTHER

Trajanje: 1.11.2006 - 31.10.2011

Projekt SYSTHER je financiran v okviru mednarodne raziskovalne iniciative INREMOS, ki je plod sodelovanja Slovenije (MVZT) in Nemčije (BMBF) na področju molekularnih znanosti o zivljenju in je namenjen krepitvi sodelovanja med institucijami v obeh drzavah, pospesevanju prenosa tehnologij in spodbujanju ustanavljanja neodvisnih ''spin-off'' podjetij.

Glavni cilj projekta je razvoj celičnih terapij nekaterih oblik raka. Pri tem je celosten vpogled v proces nastanka raka in mehanizma ter poteka zdravljenja bistveno pripomogel k hitrejšemu razvoju na tem področju. V okviru tega projekta je naloga naše skupine pridobiti transkriptomske podatke o mehanizmu delovanja terapije in razvoj novih orodij, ki bo omogočalo kvalitetno povezovanje podatkov pridobljenih z 'omskimi' tehnologijami v biološko funkcijo.

Št. pogodbe: 3211-06-000539 (2006-2011)


Supplementary material of the original research manuscript:
Motaln H., Gruden K., Hren M., Schichor C., Primon M, Lah T.T.
Human Mesenchymal Stem Cells Exploit the Immune Response Mediating Chemokines to Impact the Phenotype of Glioblastoma 


Supplement_Table S1Differentially expressed genes of co-cultured U87-MG – data of all genes that emerged regulated (ordered by p-value) in the co-cultured U87-MG when compared to U87-MG monoculture.



Supplement_Table S2
Differentially expressed genes of co-cultured hMSC – data of all genes that emerged regulated (ordered by p-value) in the co-cultured hMSC when compared to hMSC monoculture.