29 apr
Sodelovanje MGC Pharmaceuticals in Nacionalnega Inštituta za Biologijo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Sodelovanje MGC Pharmaceuticals in Nacionalnega Inštituta za Biologijo


MGC Pharmaceuticals Ltd (ASX: MXC, ‘MGC’ ali ‘the Company’) je bio-farmacevtsko podjetje z močno izpostavo v Evropi in tudi Sloveniji. Podjetje je specializirano za razvoj in proizvodnjo zdravil, pridobljenih iz fito-kanabinoidov. MGC z zadovoljstvom objavlja pomembne rezultate raziskave, ki podpirajo in usmerjajo nove kanabinoidne formulacije pri zdravljenju najbolj agresivnega in do sedaj na zdravljenje odpornega možganskega tumorja, glioblastoma.

Omenjena raziskava poteka pod vodstvom Nacionalnega Inštituta za Biologijo (NIB) in Oddelka za nevrokirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Novosti raziskava predstavljajo pomemben znanstveni preboj podjetja, ki podpira uporabo kanabinoidnih spojin za zaviranje rakavih celicah.

Poročilo raziskave (‘the Study’), v procesu objave s strani NIB-a, uvaja uporabo CBG (kanabigerola) pri zdravljenju glioblastoma.

Ključni poudarki:

• Študijo izvajata Nacionalni Inštitut za Biologijo (NIB) in Oddelek za nevrokirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani v povezavi z MGC Pharma’s R&D.

• Sodelovanje je del strategije partnerstva MGC Pharma z vodilnimi raziskovalnimi institucijami za proučevanje možnosti razvoja novih farmacevtskih izdelkov, ki
  temeljijo na dokazanih kanabinoidnih formulacijah v predkliničnih in kliničnih študijah.

Cilj raziskave je razviti formulacije za določitev protokolov zdravljenja visoko napredovanih možganskih tumorjev, kot je glioblastom, s kanabinoidi.

Pomembni novi rezultati raziskav NIB podpirajo in usmerjajo nove kanabinoidne formulacije pri zdravljenju napredovanega glioma.

• Študija je uvedla uporabo CBG (kanabigerola) – netoksičnega kanabinoida kot sredstva proti raku. CBG, doslej manj raziskan naravni fitokanabinoid, je bogat v
  mladih rastlinah konoplje in ima obetavne terapevtske lastnosti.

Pomembna nova perspektiva študije receptorjev kanabinoidov v glioblastomu kaže, da se lahko tudi selektivni receptorji, kot je gen CNR1, 
  uporabijo v kliniki kot biološko označevalece za napredovanje glioblastoma
in možna tarča novih zdravil na osnovi sintetičnih ligandov kanaboidnih
  receptorjev.



 Slika prikazuje glioblastomske matične celice.

• Raziskave MGC Pharma-NIB kažejo na pozitiven vpliv CBG (Kanabigerola) na APOPTOZO GLIOBLASTOMSKIH MATIČNIH CELIC, ki so sicer izredno odporne na obsevanje in kemoterapijo (slika).