14 dec
Slavnostna video podelitev nagrad Miroslava Zeia 2021

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni



Od leta 1960, ko je bil ustanovljen Inštitut za biologijo Univerze v Ljubljani, do danes, je Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) prehodil dolgo, a zanimivo pot. Danes združujemo štiri raziskovalne enote s skupno 183 zaposlenimi v Ljubljani in Piranu. Sledimo cilju postati vodilni center za temeljne in aplikativne raziskave bioloških ter sorodnih naravoslovnih znanosti ne samo v Sloveniji, temveč v širši regiji.
Leto 2021 je bilo prelomno leto za NIB. Pričeli smo z gradnjo novega Biotehnološkega stičišča NIB, ki je izjemno pomembna investicija v znanstveno-raziskovalno infrastrukturo na področju biotehnologije in ved o življenju ter bo izboljšala raziskovalne zmogljivosti za izkoriščanje razvojnih možnosti inštituta v domačem in mednarodnem okolju ter pomembno okrepila raziskovalno podporo slovenskemu gospodarstvu in start – up okolju.
 

NIB bo tradicionalno podelil nagrade in priznanja, poimenovana po prof. dr. Miroslavu Zeiu, ki je bil eden njegovih ustanoviteljev. Nagrade Miroslava Zeia NIB podeljuje posameznikom za njihove izjemne dosežke na področju osnovnih in uporabnih raziskav ved o življenju ter uresničevanja vizij in poslanstva NIB.

Slavnostnemu spletnemu dogodku se lahko pridružite v sredo,

15. decembra 2021, ob 15. uri na spletni platformi Webex

(https://nib-si.webex.com/nib-si/j.php?MTID=m3c8a250ae8853099b763f1e54a4f9254)

ali pa si ga ogledate spodaj:

Slavnostni govornik na dogodku bo prof. dr. Franci Demšar, direktor Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu in predsednik UO NIB.

V intervjuju pa bo kot častni gost nastopil prof. dr. Alojz Ihan z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

 

 

Veliko nagrado Miroslava Zeia za življenjsko delo na področju dejavnosti NIB za leto 2021 je prejela izr. prof. dr. Jana Žel, vrhunska in mednarodno uveljavljena znanstvenica.

 

Strokovno nagrado Miroslava Zeia za izjemni prispevek na področju dejavnosti NIB za leto 2021 je prejel mag. Franc Potočnik – že vrsto let vodja finančno računovodskega področja na Nacionalnem inštitutu za biologijo.

 

Nagrado Miroslava Zeia za izjemne znanstveno – raziskovalne dosežke na področju dejavnosti NIB v zadnjih petih letih so prejeli doc. dr. Bojana Žegura in dr. Polona Kogovšek ter doc. dr. David Dobnik.

 

Prejemnici nagrade Miroslava Zeia za izjemno doktorsko delo na področju dejavnosti NIB 2021 sta dr. Arijana Filipić in dr. Klara Hercog. Prejemniki priznanj za uspešno opravljeno doktorsko delo na področju dejavnosti NIB pa so tudi dr. Martina Štampar, dr. Maja Zagorščak in dr. Domen Trkov.



Prenos objave za medije >>