21 apr
22. april - svetovni dan Zemlje

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


22. april Svetovni dan Zemlje




22. 4. tudi na Nacionalnem inštitutu za biologijo obeležujemo Svetovni dan Zemlje, ki je namenjen osveščanju glede varovanja okolja na Zemlji.

V počastitev letošnjega dne smo pripravili na ogled fotografsko razstavo z naslovom »Marine Microworlds - Excursions to the Bottom of the Adriatic Sea«, ki si jo lahko ogledate v živo v avli Biološkega središča v Ljubljani ali v virtualni galeriji: https://www.nib.si/razstave/1619-virtualna-razstava-marine-microworlds-excursions-to-the-bottom-of-the-adriatic-sea. Predstavljene fotografije morskega sveta severnega Jadrana so bile izbrane iz nabora 400 fotografij, ki so del nove mednarodne monografije z naslovom »Marine Microworlds - Excursion to the Bottom of the Adriatic Sea«, ki je luč sveta ugledala 15. aprila in pri nastanku katere sta sodelovala tudi naša raziskovalca dr. Borut Mavrič in Tihomir Makovec.

Avtorji razstave in knjige želijo s svojimi barvitimi fotografijami in z njimi povezanimi zgodbami pričarati gledalcem in bralcem delček tega prečudovitega sveta, ki je skrit pod gladino Jadranskega morja.

Vse obiskovalce vabimo, da preko naših foto objektivov vstopijo v skrite podvodne mikrosvetove in se s tem pridružijo našemu poslanstvu po varovanju in ohranjanju.

Vabljeni k ogledu!





 
Sredozemska morska lilija (Antedon mediterranea), vrsta, ki je pred desetletji izginila iz slovenskega morja, pred nekaj dnevi pa so jo naši raziskovalci pri nas ponovno našli (FOTO: B. Mavrič).