13 maj
Vabilo na predstavitev knjige »NEVERJETNA BIODIVERZITETA SLOVENIJE« in ob zaključku projekta LIFE NATURAVIVA

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisniVABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE »NEVERJETNA BIODIVERZITETA SLOVENIJE« IN POGOVOR OB ZAKLJUČKU PROJEKTA LIFE NATURAVIVA


 
V počastitev mednarodnega dneva biotske raznovrstnosti in svetovnega dneva čebel, Vas vabimo, da se nam v petek, 20. maja 2022 ob 11. uri, pridružite na predstavitvi dosežkov evropskega projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja.  

Na dogodku Vam bomo poleg obsega in uspehov projekta, predstavili tudi novo knjigo »Neverjetna biodiverziteta Slovenije«, v kateri smo raziskovalci in partnerji projekta LIFE NATURAVIVA izpostavili in opisali izjemno bogato in neverjetno naravo Slovenije ter jo opremili z več kot 140 fotografijami.

Knjiga bo tudi darilo za udeležence dogodka.


     Program:
•    dr. Maja Opalički Slabe, koordinatorka projekta in urednica knjige: Predstavitev dosežkov projekta

•    prof. dr. Marina Dermastia, predsednica znanstvenega sveta NIB: Pozdrav in nagovor

•    Majda Odar, Triglavski narodni park, partner projekta LIFE Naturaviva: Projekt skozi oči partnerja

•    dr. Davorin Tome, znanstveni koordinator projekta in urednik knjige: Predstavitev knjige

•    doc. dr. Danilo Bevk: Zgradimo opraševalcem bolj prijazen svet!

•    Druženje s pogostitvijoDogodek bo potekal na Nacionalnem inštitutu za biologijo, Večna pot 111, v predavalnici B5, med 11. in 12. uro.

Vljudno vabljeni!

Na dogodku je priporočeno nošenje zaščitne maske in vzdrževanje primerne medosebne razdalje.Informacije o dogodku: Katja Sinur, stiki z javnostjo -  040 320 516 ali katja.sinur@nib.si .

Več o projektu na https://www.naturaviva.si/.

Partnerji projekta LIFE NATURAVIVA: Nacionalni inštitut za biologijo (vodilni partner), LUTRA - Inštitut za ohranjanje naravne dediščine, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Grm Novo Mesto - Center biotehnike in turizma, Krajinski Park Goričko, Krajinski Park Ljubljansko barje, Kozjanski Regijski Park, Notranjski Regijski Park, Triglavski Narodni Park, Botanični vrt Univerze v Ljubljani.

Projekt LIFE Naturaviva, Biodiverziteta — umetnost življenja (LIFE16 GIE/SI/000711), je sofinanciran iz sredstev LIFE, finančnega instrumenta Evropske unije za okolje in podnebne ukrepe ter Ministrstva RS za okolje in prostor.