25 maj
16. podelitev štipendij programa L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti«

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


16. podelitev štipendij programa L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti«


V Kavarni Narodne galerije v Ljubljani so bile 24. maja 2022 šestnajstič podeljene štipendije programa L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti«. Slavnostna govornica na podelitvi štipendij programa je bila tudi direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo prof. dr. Maja Ravnikar, ki je izpostavila dejstvo, da so se morale ženske znanstvenice in inovatorke prepogosto bistveno bolj potruditi, da bi se iz sence laboratorija premaknile pod žaromete.

Predsednica nacionalnega odbora za program L'Oréal-UNESCO »Za ženske v znanosti« in nekdanja vodja Morske biološke postaje Piran Nacionalnega inštituta za biologije prof. dr. Alenka Malej pa je poudarila pomen programa »Za ženske v znanosti«.

Iskreno čestitamo novim štipendistkam programa »Za ženske v znanosti« leta 2022, trem izjemnim raziskovalkam: strojni inženirki Katji Klinar, ki raziskuje uporabo toplotnih stikal in toplotnih diod v sistemih s cikličnim spreminjanjem temperature, kemijski tehnologinji Tini Kegl, ki raziskuje modeliranje in večnamensko optimizacijo pridobivanja energije in koristnih produktov iz organskih odpadkov na osnovi anaerobne razgradnje, ter kolegici biologinji dr. Evi Turk, ki proučuje makroevolucijske vzorce in populacijsko genetiko pri pajkih vrste zlati mrežarji.