05 jan
25 let revije Natura Sloveniae

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Natura SloveniaeV letošnjem letu obeležujemo 25 let rednega izhajanja revije Natura Sloveniae. Natura Sloveniae je slovenska biološka znanstvena revija, ki jo skupaj izdajata Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in Nacionalni inštitut za biologijo. Ima neprecenljiv pomen za odkrivanje, raziskovanje ter ohranjanje biodiverzitete Slovenije in širšega prostora.

V reviji izhajajo izvirni znanstveni in strokovni prispevki, ki imajo za ozadje terensko delo in raziskave s področja biologije. Izsledki raziskav pomembno prispevajo k poznavanju favne in flore Slovenije ter širšega območja osrednje in jugovzhodne Evrope. Objavljeni so v obliki znanstvenih člankov, kratkih vesti ali terenskih notic v slovenskem ali angleškem jeziku.

Leta 2023 revija Natura Sloveniae praznuje zavidljivo obletnico – že 25 let rednega izhajanja. Na leto izideta dve številki. Od leta 1999 naprej, v dosedanjih 24 letnikih, je bilo v reviji objavljenih preko 280 prispevkov, na skupno skoraj 2.800 straneh. Vsebina je prosto dostopna na spletni strani revije.