26 apr
Dr. Barbara Breznik je prejemnica Fulbrightove štipendije

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Dr. Barbara Breznik je prejemnica Fulbrightove štipendije




Dr. Barbara Breznik z Oddelka za genetsko toksikologijo in biologijo raka Nacionalnega inštituta za biologijo je prejemnica Fulbrightove štipendije za gostovanje in raziskovalno delo na področju bazičnih raziskav raka v ZDA.

Barbara deluje  v raziskovalnem laboratoriju doc. dr. Klementina Fon Tacer na Texas Tech University na področju iskanja novih tarč za zdravljenje zelo agresivnih rakov kot so možganski tumorji in rak trebušne slinavke. Preučuje vlogo melanomskih antigenov pri odpornosti raka na zdravljenja za namene boljšega poznavanja napredovanja raka in njegovega učinkovitejšega zdravljenja.

Kaj je program Fulbright?
Fulbrightov program je vodilni mednarodni izobraževalni program izmenjav, ki ga sponzorira vlada ZDA. Namenjen je povečanju medsebojnega razumevanja med prebivalci Združenih držav Amerike in drugih držav. Program Fulbright nudi udeležencem, izbranim glede na njihove akademske dosežke in vodstveni potencial, možnost študija, poučevanja in izvajanja raziskav, izmenjave idej in prispevanja k iskanju rešitev za skupne mednarodne težave.