22 nov
Raziskovalke NIB predstavile svoje raziskave na dogodku »Research & Innovation Transforming European Healthcare« v Bruslju

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

"Če ne spregovorimo, ne bodo slišali!"


Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) je 16. in 17. novembra 2023 v Bruslju organiziralo dvodnevno delegacijo slovenskih raziskovalcev s področja zdravstva, medicine, inovativne tehnologije in naprednih materialov v medicini.

Raziskovalke NIB Metka Novak, Katja Leben in Barbara Breznik so predstavile raziskovalno dejavnost Nacionalnega inštituta za biologijo na dogodku Research & Innovation Transforming European Healthcare, ki sta ga tako odmevno organizirala SBRA in prof. dr. Draško Veselinovič v Bruslju. Slišali smo odlične prispevke na področju raziskav v zdravstvu in medicini iz Slovenije, Poljske, Španije, Turčije, Madžarske in Litve, ki so bili predstavljeni znanstveni skupnosti, regulativnim organom, oblikovalcem politik, administrativnemu osebju in strokovnim mrežam na področju zdravja in medicine.

SBRA je organiziralo obisk univerze KU Leuven, ki ostaja najbolje uvrščena univerza tako v Belgiji kot v regiji Beneluksa ter četrta univerza v Evropski uniji. Združenje KU Leuven gosti nekaj najbolj inovativnih raziskovalnih potencialov na svetu. Najprej smo obiskali Hišo zdravja in odkrivali prihodnost zdravstvenega varstva ter nadaljevali ogled Univerze KU Leuven, ki jo je predstavil prof. Bart Hendrickx. Prof. Jean-Marie Aerts je v nadaljevanju predstavil Leuven Health Technology Center. Leuven Health Technology Center želi postati interdisciplinarno središče, ki izkorišča inovativni potencial tehnološko izboljšanega raziskovanja aktivnega in zdravega življenja in ga odpira sodelovanju z zunanjimi partnerji prek dejavnosti valorizacije, prenosa tehnologije in komercializacije. Z integracijo tehnološkega razvoja, analize bioloških podatkov in rehabilitacije v izdelke in storitve, osredotočene na bolnika, želijo razviti in podpreti raziskovanje aktivnega in zdravega življenja znotraj združenja KU Leuven.

Vplivajmo na družbo in ne pozabimo, kjer je znanost, je zdravje!

Več informacij: