28 sep
Kongres GENETIKA 2006

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
V Ljubljani bo v Biološkem središču od 28. septembra do 1. oktobra letos potekal kongres GENETIKA 2006, ki ga organizirata  Slovensko genetsko društvo (SGD) in Slovensko društvo za humano genetiko (SSHG) v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za biologijo. Kongresa se bo udeležilo prek 150 raziskovalcev z več kot 130 prispevki, med njimi številni ugledni domači in tuji znanstveniki.

Genetika je od odkritja zgradbe DNA pred dobrega pol stoletja prek določitve zaporedja humanega genoma leta 2000 danes ena najhitreje napredujočih vej znanosti in posega v vse pore našega življenja. Na področju genetike slovenski raziskovalci dosegamo pomembne rezultate kar je razvidno iz naše mednarodne prepoznavnosti.

Namen kongresa je predstavitev najnovejših raziskovalnih in razvojni dosežkov v genetiki in njihove povezave z medicino, biotehnologijo, kmetijstvom, populacijami in okoljem. Širok okvir kongresa bo omogočil izmenjave pogledov in izkušenj med slovenskimi in tujimi raziskovalci ter spodbudil nova sodelovanja tako doma kot v mednarodnem raziskovalnem prostoru.

Poseben pomen pripisujemo natečaju za nagrado “Zlati kromosom” , ki jo podeljuje Slovensko genetsko društvo, kjer bodo svoje raziskovalne dosežke na področju genetike predstavili slovenski mladi raziskovalci.

Za več informacij o kongresu vas vabimo, da si ogledate spletno stran Slovenskega genetskega društva.

Program kongresa GENETIKA 2006