22 mar
4. konferenca o eksperimentalni in translacijski onkologiji

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
V Kranjski gori, v Hotelu Lek, bo letos, od  22. do 26. marca, potekala že 4. konferenca o eksperimentalni in translacijski onkologiji. Konference se bo udeležilo skupaj okoli 100 znanstvenikov, od tega okoli polovica tujcev, večinoma iz Evrope in ZDA. Med organizatorji je tudi Nacionalni inštitut za biologijo.

Naraščajočemu problemu raka se lahko zoperstavimo na štirih ravneh: s primarno preventivo  z odkrivanjem zgodnjih stadijev raka in s sodobno diagnostiko in terapijo. Tudi slovenski raziskovalci pri tem dosegamo pomembne rezultate in smo zelo razpoznavni v mednarodni areni.

Namen konference je izmenjava izkušenj med slovenskimi in tujimi raziskovalnimi skupinami, utrditev starih in vzpostavitev novih povezav na področju raziskovalnega dela in njegova vključitev v širši, predvsem evropski raziskovalni prostor. Najpomembnejše je vzpodbujanje sodelovanja in pretoka znanja iz predkliničnih eksperimentalnih raziskav v klinično prakso in na področje preprečevanja nastanka raka. Za več informacij vas vabimo na ogled strani: http://www.onko-i.si/ceto.

Book of Abstracts