09 mar
Podjetje BioSistemika d.o.o. zmagalo na tekmovanju za najboljši poslovni načrt

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
V četrtek 4.3.2010, je Tehnološki park Ljubljana podelil nagrade za Najboljši poslovni načrt 2009. Po ocenah komisije je najboljši poslovni načrt pripravilo podjetje BioSistemika d.o.o. - Molekularne analize, katerega soustanovitelji so tudi nekateri raziskovalci iz Oddelka za biotehnologijo in sistemsko biologijo Nacionalnega inštituta za biologijo. Podjetje ponuja celostne in inovativne rešitve na področju molekularnih tehnik. Podjetniška ekipa je interdisciplinarna in bo naročnikom zagotavljala kakovostne in celostne rešitve v obliki izobraževanj, ISO certificiranih validacij protokolov, lastno inovativno programsko-strojno opremo, ki jo bo prilagodila naročniku za specifične potrebe.

Štiričlanska strokovna komisija, v kateri so bili: mag. Iztok Lesjak, Tehnološki park Ljubljana, Jure Mikuž, RSG Kapital (ponudnik tveganega kapitala), Blaž Kos, Klub poslovnih angelov Slovenije in Mario Orasche, Eagle ventures (ponudnik tveganega kapitala), je pri ocenjevanju upoštevala naslednje kriterije: inovativnost in kreativnost ideje, prepričljivost in primernost pokritosti ključnih vsebin, tržni potencial ideje, uresničljivost poslovnega načrta in primernost tehnične izvedbe.

Najbolje ocenjenih pet poslovnih načrtov se je predstavilo na dogodku Postanite poslovni angel!, ki ga je na Tehnološkem parku Ljubljana organiziral Klub poslovnih angelov Slovenije.

Pred udeleženci, ponudniki kapitala, in strokovno komisijo tekmovanja so nosilci poslovne ideje v eni minuti predstavili poslovno idejo in skušali zanjo navdušiti udeležence. Na osnovi ocenjenega načrta (80 % končne ocene) in ocenjenega nastopa (20 % celotne ocene) so bili razglašeni zmagovalci tekmovanja za najboljši poslovni načrt. Pri tem se je najbolje izkazalo podjetje BioSistemika d.o.o. - Molekularne analize.

Nagrajencem iskreno čestitamo!


Vabljeni k ogledu novice na straneh Tehnološkega parka Ljubljana.