15 apr
Vabilo na akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni




Tudi sodelavci Nacionalnega inštituta za biologijo se bomo udeležili vseslovenske čistilne akcije, ki poteka pod sloganom Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, 17. aprila 2010.


Ohranjanje okolja, ter skrb za čisto okolje postaja vrednota. Iz tega razloga smo se na Nacionalnem Inštitutu za Biologijo odločili, da se projekta »Očistimo Slovenijo v enem dnevu« udeležimo aktivno tudi sami. Na eni strani želimo izraziti podporo največji prostovoljski akciji v slovenski zgodovini in nenazadnje tudi doprinesti k izboljšanju stanja v zvezi s količino odpadkov na divjih odlagališčih.

Več o samem projektu si lahko preberete na www.ocistimo.si

Akcija sicer uradno poteka 17.04.2010, a bo v okviru NIB potekala tudi že 16.04.2010 od 8h do 12h. Ker želimo odstraniti veliko količino odpadkov vas vabimo, da se nam pridružite. Dne 16.04.2010 se bomo zbrali ob 8 uri zjutraj pred stavbo NIB, na Večni poti 111, v Ljubljani. Nato se bomo odpeljali do predmetnih divjih odlagališč (Okolica Rakove Jelše), kjer bomo pričeli z zbiranjem odpadkov. Tovorna vozila bodo le te sproti odpeljevala. Približno ob 12.00 uri je predviden prihod nazaj na NIB.


Dne  17.04.2010
pa bo akcija potekala od 9h do 14h. Zbor bo ob 9h pri krožišču ob dovozni cesti, pobiranje odpadkov pa bo potekalo v neposredni okolici NIB-a. Vabljeni!

Prijavljeno zbirno mesto NIB.





Navodila za prostovoljce