02 mar
Nj. eksc. g. SUN Rongmin, ambasador Ljudske Republike Kitajske in atašejka na Kitajskem veleposlaništvu ga. Zhang Yuyue obiskala NIB

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nacionalni  inštitut za biologijo  je v petek 25. februarja 2011, na povabilo direktorice NIB prof. dr. Tamare Lah Turnšek, obiskal  Njegova ekscelenca gospod SUN Rongmin,  ambasador Ljudske Republike Kitajske in atašejka na Kitajskem veleposlaništvu gospa Zhang Yuyue.

Srečanje, ki so se ga poleg direktorice in kitajskih gostov udeležili tudi vodje enot Nacionalnega inštituta za biologijo, je bilo namenjeno predstavitvi raziskovalnega dela NIB, njegove vpetosti v mednarodni prostor in obstoječa dolgoletna sodelovanja s kitajskimi znanstveniki in ustanovami.  Sodelovanje med obema državama na področju naravoslovnih in okoljskih  znanosti poteka že nekaj let,  v obliki izvajanja bilateralnih projektov, ki so sofinancirani s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost, katerega rezultati  so  skupni znanstveni članki, izmenjave uveljavljenih raziskovalcev in študentov, ter strokovno  izobraževanje. Udeleženci srečanja pa so bili enotni, da si v prihodnosti želijo tovrstno znanstveno sodelovanje še okrepiti in razširiti na druga področja delovanja NIBa  ter predvsem spodbujati izmenjavo doktorandov med obema državama.

Fotografije: