05 sep
Minister mag. Dejan Židan s sodelavci obiskal Nacionalni inštitut za biologijo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

 

Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan je v petek, 9.9.2013 s sodelavci obiskal Nacionalni inštitut za biologijo (NIB), kjer so mu predstavili aktivnosti predvsem v povezavi s področjem vsebine dela ministrstva. Obiska so se poleg ministra udeležili še: Državna sekretarka za kmetijstvo, mag. Tanja Strniša; Direktorica Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varovanje rastlin, ga. Andreja Bizjak; Vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za kmetijstvo, ga. Tadeja Kvas Majer; g. Luka Kočevar iz Službe za odnose z javnostmi in promocijo ter g. Boris Potočar in g. Jani Prednik iz Kabineta ministra. Goste iz ministrstva sta sprejela pomočnik dirketorice,  mag. Franc Potočnik in vodja Oddelka za biotehnologijo in sistemsko biologijo, izr. prof. dr. Maja Ravnikar s sodelavkami.

Ministra mag. Dejana Židana in ostale goste iz ministrstva je v imenu direktorice NIB, prof. dr. Tamare Lah Turnšek pozdravil njen pomočnik, mag. Franc Potočnik, ki je poudaril, da je obisk vrha ministrstva dokaz dolgoletnega dobrega sodelovanja med NIB in Ministrstvom za kmetijstvo in okolje, za katerega ja NIB pomemben partner pri različnih vsebinah dela ministrstva, že od leta 1997.V nadaljevanju se je minister mag. Dejan Židan prisotnim zahvalil za povabilo in jim predstavil usmeritve ter ključne prioritete ministrstva, posebej pa je izpostavil področje voda in prehrane. Posebej je opozoril na pomen voda, ki v nepredvidljivih podnebnih spremembah vsako leto dobivajo večji pomen, saj se zadnja leta vedno pogosteje srečujemo s sušami in se bomo še pogosteje, kar bo vplivalo tako na ukrepe države kot na druge potrebne tehnološke prilagoditve. Zato želi v Svet za vode imenovati tudi predstavnika inštituta, ki bo s svojim znanjem pomagal pri najpomembnejših strokovnih odločitvah ministra. Obisk je bil pomemben tudi z vidika finančnega poslovanja ob pripravi proračuna za prihodnje leto.

Prof. dr. Maja Ravnikar je ministru in sodelavcem nato predstavila nekatere aktivnosti in ugotovitve s področja varovanja rastlin, kasneje pa je dr. Mojca Milavec predstavila področje raziskav v zvezi z gensko spremenjenimi organizmi.

 

Novico si lahko preberete tudi na spletni strani MKO - Novica