13 okt
Obisk egiptovske delegacije

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nacionalni inštitut za biologijo v Ljubljani je danes, 11.10.2013, obiskala delegacija iz Egipta in sicer visoki predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, Ministrstva za trgovino in industrijo ter Ministrstva za promet skupaj s predstavnico slovenskega Ministrstva za kmetijstvo in okolje Vlasto Knapič, predstavnico Luke Koper Mileno Jerman in predstavnikoma združenja špediterjev Igorjem Kuzeljem in Robertom Skokom. Delegacija si je ogledala karantenske laboratorije in se seznanila s problematiko diagnosticiranja karantenskih rastlinskih bolezni.

 

Izvedena je bila tudi demonstracija novih metod za molekularno identifikacijo mikroorganizmov, ki se lahko izvajajo izven laboratorija in so bile razvite na Oddelku za biotehnologijo in sistemsko biologijo NIB. Razpravljalo se je o postopkih kontrole uvoza egiptovskih rastlinskih proizvodov v Evropo preko Luke Koper in o možnostih tesnejšega sodelovanja. Delegacijo sta sprejeli vodja Oddelka za biotehnologijo in sistemsko biologijo prof. dr. Maja Ravnikar in vodja bakteriološkega laboratorija dr. Tanja Dreo. Delegacija iz Egipta je obiskala tudi Luko Koper in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Sestave delegacije iz Egipta:


CAPQ (osrednji odgovorni fitosanitarni organ v sestavi Ministrstva za kmetijstvo)
Dr. Mohamed Refaat Rasmy Abdelhamid Eladawy, vodja Centralne uprave za rastlinsko karanteno /Head of Central Administration of Plant Quarantine
Mr. Ali Shaaban Ali Balah, fitosanitarni specialist CAPQ Plant Health Liaison Officer for Europe (bil v delegaciji 2010)

MoT (Ministrstvo za promet)
Mr. Tarek Shahin Ali, Podsekretar, Ministrstvo za promet, Pristanišče Alexandria

GOEIC (Izvršilni organ za izvozni in uvozni nadzor v sestavi Ministrstva za trgovino in industrijo http://www.goeic.gov.eg/en/ ):
Mohamed Alaa Eldin Abdelkarim Sayed, GOEIC Chairman
Samir Abdelhamid Mahmoud Elgammal, svetovalec ministra
Dr. Abdelhamid Mostafa Shehata Atia; pomočnik ministra, vodja kmetijskih služb

Enzo Puliatti, IT Synergy, Egypt