09 jun
Vabilo na predstavitev »Repozitorij SciVie« mag. Maje Peteh s sodelavci iz Gozdarskega inštituta Slovenije

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nacionalni inštitut za biologijo Vas vabi, da se udeležite predstavitve

 


»Repozitorij SciVie«,



ki ga bo predstavila mag. Maja Peteh, univ. dipl. bibl. iz Gozdarske knjižnice s sodelavci iz Gozdarskega inštituta Slovenije.

 

Predavanje bo potekalo v torek, 10. 6. 2014 ob 13.00 uri,
v Biološkem središču, Večna pot 111, v Ljubljani, v predavalnici B3.

 


Povzetek predavanja:

Repozitorij SciVie je vzpostavil Gozdarski inštitut Slovenije v okviru projekta EUFORINNO – European forest research and innovation in je (oziroma bo) tudi institucionalni repozitorij Nacionalnega instituta za biologijo. Repozitorij SciVie je namenjen shranjevanju e-gradiv in e-objav zaposlenih na sodelujočih inštitucijah. Gradivo shranjeno v repozitoriju je prosto dostopno, brez omejitev, izjema so objave, ki so varovane s strani avtorskih pravic ali založniških pogodb in so v repozitorij odložene s t. i. embargom.

Vedno več financerjev raziskav zahteva, da so objave iz raziskav, financiranih z javnimi sredstvi, shranjene v repozitorije in tako prosto dostopne. Nekateri financerji iz EU že zahtevajo vzpostavitev prostodostopnih institucionalnih repozitorijev in obvezno shranjevanje znanstvenih objav v le te.

Na predavanju bo predstavljeno delovanje repozitorija, možnosti odlaganja in zagotavljanje spoštovanja avtorskih pravic. Večina raziskovalcev se bo kmalu srečala s tovrstnimi zahtevami, zato menimo, da bo predstavitev našega repozitorija SciVie zanimiva za vse vas.

Predstavitev bo potekala v slovenskem jeziku.

Vljudno vabljeni!

 

Vabilo