NIB

Nekdanji zaposleni

dr. Neli Glavaš Nekdanji zaposleni

Working place: asistentka z doktoratom

Department: Morska biološka postaja Piran

KRATEK ŽIVLJENJEPIS

Neli Glavaš, PhD (F), je zaposlena na Morski biološki postaji (Nacionalni inštitut za biologijo) kot asistenta z doktoratom. 

 

RAZISKOVALNO PODROČJE

Raziskovalno delo Neli Glavaš vključuje predvsem fizikalno-kemijske analize sedimentov in mikrobnih preprog slanih okolij (soline). Prav tako je odgovorna za analizo hranil v morski vodi. Sodeluje na nacionalnih in evropskih projektih. Že kot doktorska študentka je začela aktivno sodelovanje z industrijo, katere rezultat je pridobitev dveletnega aplikativnega raziskovalnega projekta s podjetjem SOLINE Pridelava soli d.o.o., ki upravlja s proizvodnjo soli v Sečoveljskih solinah. Pred kratkim je dobila »post doc projekt« za nadaljnji študij uporabnost zdravilnega solinskega blata in slanice iz Sečoveljskih solin.

 

DRUGE AKTIVNOSTI

Poleg raziskovalnega dela je Neli Glavaš zelo aktivna pri organizaciji različnih dogodkov, ki zajemajo popularizacijo znanosti. V letu 2012 je bila članica znanstvenega in organizacijskega odbora mednarodnega znanstvenega srečanja »Sečoveljske soline kot znanstvenoraziskovalni in izobraževalnega bazen« in del ekipe, ki je organizirala »Noč raziskovalcev« v Sloveniji (razpis FP7-PEOPLE-2012-Night).

 

IZBRANE (NOVEJŠE) OBJAVE

KOVAČ, Nives, GLAVAŠ, Neli, DOLENC, Matej, ROGAN ŠMUC, Nastja, ŠLEJKOVEC, Zdenka. Chemical composition of natural sea salt from the Sečovlje salina (Gulf of Trieste, northern Adriatic). Acta chimica slovenica, ISSN 1318-0207. [Tiskana izd.], 2013, vol. 60, no. 3, str. 706-714. [COBISS.SI-ID 2878799]


Povezava na Cobiss