NIB

Nekdanji zaposleni

dr. Mihael Bricelj Nekdanji zaposleni

Working place: višji znanstveni sodelavec

Department: Oddelek za genetsko toksikologijo in biologijo raka

Kratek življenjepis:


Mihael Bricelj se je rodil v Ljubljani, dne 16.02.1946. Po osnovni šoli in dovršeni gimnaziji se je vpisal na Biotehniško fakulteto, oddelek Biologija. Tu je leta 1972 tudi diplomiral. Istega leta se je zaposlil na Biološke oddelku Biotehnične fakultete in na Medicinski fakulteti vpisal podiplomski študij Mikrobiologija in ga končal z nazivom mag. mikrobioloških znanosti v letu 1972. V tem letu se je tudi zaposlil na Inštitutu za biologijo v skupini za limnologijo. Leta 1994 je doktoriral na Biološkem oddelku Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo Sledenje podzemnih voda z bakteriofagi bakterije Salmonella typhimurium. Trenutno dela v organizacijski enoti GEN na področju ekotoksikologije in ekotoksinologije, limnologije in je specialist za sledenje podzemnih voda z bakteriofagi in fluorescentnimi barvili.
 

Izobrazba:


  • Doktorat (1994) - Sledenje podzemnih voda z bakteriofagi bakterije Salmonella typhimurium, Biološki oddelek Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani
  • Magisterij (1972) - Mikrobiologija, Medicinska fakulteta v Ljubljani
  • Diploma (1972) - Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta v Ljubljani

Delovne izkušnje:


Leta 1972 se je zaposlil na Inštitutu za biologijo v skupini za limnologijo. Trenutno dela v organizacijski enoti GEN na področju ekotoksikologije in ekotoksinologije, limnologije in je specialist za sledenje podzemnih voda z bakteriofagi in fluorescentnimi barvili.
 

Pedagoško delo:


Vsako dugo leto predava na Tehniški Univerzi v Gradcu o bakteriofagih kot sledilu in hidrobiologiji v okviru mednarodne šole Post Graduate Training Course on Groundwater Tracing Techniques.
 

Tekoči projekti:


  • Monitoring jezer v letu 2004 – biološki parametri, pog. 2523-04-500282
  • Strokovna združenjaČlan ATH (Association for Tracers in Hydrology)

Izpis bibliografije (COBISS)