Predsednik DS Marko Lotrič obiskal Nacionalni inštitut za biologijo

28 feb
Predsednik DS Marko Lotrič obiskal Nacionalni inštitut za biologijo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

 Predsednik DS Marko Lotrič obiskal Nacionalni inštitut za biologijo

 

 

Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič in državni svetnik dr. Radovan Stanislav Pejovnik sta se danes udeležila delovnega sestanka z direktorico Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) dr. Majo Ravnikar in vodji raziskovalnih enot NIB.  Dr. Maja Ravnikar je ob obisku gostom razkazala nove prostore Biotehnološkega stičišča NIB, ki bodo omogočali še bolj ambiciozno znanstveno delo.

Ob tem je predsednik DS Marko Lotrič spomnil, da se pomen strokovnosti, usposobljenosti, kakovosti in neodvisnega delovanja institucij, kot je Nacionalni inštitut za biologijo, še posebej odrazi v kriznih časih in dodal, da NIB ne le ostaja v koraku s časom, temveč tudi riše smernice na znanstvenem področju, ki se izredno hitro razvija.

»V Sloveniji, ki jo pogosto označujemo za majhno državo, pri tem pa nemalokrat pozabimo, da imamo ne glede na geografsko majhnost ogromen potencial v znanju in ljudeh, je še kako pomembno, da vsi deležniki vsak s svojim pristopom in v okviru svojih pristojnosti pripomoremo k doseganju skupne vizije: odličnosti. Inovativnost, kakovost ter dobra povezava znanosti z gospodarstvom ob hkratnem posluhu politike je ključnega pomena za celovito rast in razvoj slovenske družbe,« je sklenil.

Avtor fotografij: Benjamin Beci/Fixmedia.


dr. Radovan Stanislav Pejovnik   Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič  Delovni sestanek raziskovalnih enot NIB