Določanje gensko spremenjenih organizmov

Določanje gensko spremenjenih organizmov

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nacionalni inštitut za biologijo, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, ima že večletne izkušnje z rutinskimi analizami določanja gensko spremenjenih organizmov (GSO). Visoko strokovno znanje na tem področju temelji na dolgoletnih raziskavah s področja analize rastlinskih genomov in rastlinske biotehnologije nasploh. Oddelek je tudi član mreže evropskih laboratorijev za določanje GSO (ENGL).

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB), Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, je akreditiran pri Slovenski akreditaciji kot preskuševalni laboratorij od 22. 8. 2003 za določanje GSO v živilih in kmetijskih proizvodih rastlinskega izvora (št. Akreditacijske listine LP-028). Obseg preskušanja je od 30. 10. 2006 obseg z delno fleksibilnostjo, kar pomeni, da laboratorij lahko po potrebi uvede dodatne vrste preskušancev znotraj navedenega materiala ali dodatne parametre v okviru namembnosti metode kot akreditirane. Akreditacija je podeljena za gensko spremenjene organizme in njihove produkte v semenu, zrnju, rastlinah, surovinah, živilih in krmi.

Spodaj lahko najdete navodila za pripravo vzorcev, obrazec za prijavo vzorcev, ponudbo za določanje GSO ter pojasnila o tem, zakaj in kako se testira GSO (vse v pdf formatu).

Kontaktne osebe:

Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111, 1000 Ljubljana
tel.: +386 (0)59 232 800
faks.: +386 (0)59 232 715

Navodilo za pripravo vzorcev

Prijava vzorcev

Seznam akreditiranih metod

Seznam neakreditiranih storitev