10 feb
Organizacija letnega srečanja COST akcije FA1405 'Crop-Arthropod-Microbe (CAMo) interactions' in delavnice na temo sistemske biologije v Ljubljani

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
Sodelavci Oddelka za biotehnologijo in sistemsko biologijo Nacionalnega inštituta za biologijo so od 31.1. do 2.2.2017 gostili letno srečanje evropskega projekta 'COST Action FA1405 (CAMo)' in delavnico sistemske biologije. Projekt združuje raziskovalce iz področja interakcij med rastlinami, členonožci in mikrobi z namenom zaščite poljščin in povečanja njihove produkcije. Na srečanju je sodelovalo več kot 80 domačih in tujih raziskovalcev. Glavna tema srečanja so bili pristopi sistemske biologije za identifikacijo mehanizmov, ki usmerjajo interakcije med rastlinami, členonožci in mikrobi. Med drugim so izsledke najnovejših znanstvenih dognanj na področju predstavili cenjeni vabljeni predavatelji dr. Fumiaki Katagiri iz Univerze v Minnesoti, dr. Saskia van Wees iz Univerze v Utrechtu in dr. Emmanuel Gaquerel iz Univerze v Heidelbergu.

Srečanju je sledila enodnevna praktična delavnica z naslovom 'Pristopi sistemske biologije pri študiju večstranskih interakcij' v soorganizaciji Nacionalnega inštituta za biologijo in Fakultete za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani.

Uradna spletna stran srečanja se nahaja na spletnem naslovu http://conferences.nib.si/camo2017.