15 maj
Morsko biološko postajo Piran Nacionalnega inštituta za biologijo obiskala množična turška delegacija predstavnikov ministrstev

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
V četrtek, 11. maja 2017, sta dr. Monika Peterlin in dr. Andreja Popit iz Inštituta za Vode RS pospremili množično turško delegacijo na sedež Morske biološke postaje Nacionalnega inštituta za biologijo v Piranu.

Gostje so bili večinoma turški predstavniki Ministrstva za okolje in urbanizacijo, Ministrstva za prehrano in kmetijstvo, Ministrstva za gozdarstvo in Obalne straže, ki so v Slovenijo prišli na usposabljanje v okviru projekta MARinTURK.

Med obiskom smo jih najprej seznanili s strukturo Nacionalnega inštituta za biologijo in podrobneje z dejavnostmi, inovacijami in poslanstvom Morske biološke postaje. Nato je v Grand Hotelu Bernardin sledila okrogla miza na temo Okvirne direktive o morski strategiji v Sloveniji, kjer smo jim, skupaj s predstavnico slovenskega Ministrstva za okolje in prostor, predstavili opravljeno delo pri implementaciji Vodne direktive, Okvirne direktive o morski strategiji in program spremljanja stanja morskega okolja.