21 jul
Ponudba NIB storitev

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
  • Nacionalni inštitut za biologijo – NIB je vodilni slovenski javni raziskovalni zavod za temeljne in aplikativne raziskave na področju bioloških znanosti. Delovanje NIB se financira iz projektnih sredstev ARRS, z mednarodnimi projekti, s sodelovanjem z državnimi agencijami ter z domačimi in tujimi podjetji.

  • NIB je vzpostavil vrsto močnih poslovnih povezav z industrijo doma in po svetu ter z raziskovalnimi institucijami, ki delujejo na področjih farmacije, biotehnologije, kmetijstva, prehrane in okolja in znanosti o morju.

  • NIB ponuja konkretne storitve in rešitve za razvojne projekte ter tudi rutinske storitve, ki so navedene v brošuri. Znanstveniki in visoko usposobljeni strokovnjaki pri svojem delu upravljajo s sodobno raziskovalno opremo in prostori.

  • NIB posluje skladno s standardom ISO 9001. Nacionalni inštitut za biologijo, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije  LP-028 na področju preskušanja za določanje gensko spremenjenih organizmov (od leta 2003) in mikroorganizmov – povzročiteljev bolezni rastlin (od leta 2012).

  • NIB je imenovan kot predstavnik države v evropski organizaciji za zaščito rastlin (EPPO) in evropski mreži laboratorijev za analizo GSO (ENGL).

Ponudba NIB storitev