15 dec
V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor je 14.12.17 na NIB potekala delavnica: Gensko spremenjeni organizmi od semena do police

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

V organizaciji Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) in Ministrstva za okolje in prostor (MOP) je 14.12.2017 na NIB potekala delavnica: Gensko spremenjeni organizmi od semena do police. Delavnica je bila namenjena novim informacijam s področja gensko spremenjenih organizmov (GSO), zakonodaji ter njihovemu določanju. Na delavnici so predstavniki pristojnih Ministrstev in inšpekcijskih služb predstavili aktualne zakonodajne vidike gensko spremenjenih organizmov ter novih tehnologij z vidika Slovenije.

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) je Nacionalni referenčni laboratorij za določanje GSO in predavatelji so predstavili aktualne aktivnosti NIB, ter novosti s področja GSO, med drugim o možnostih urejanja genoma s CRISPR/Cas tehnologijo in visokozmogljivostno sekvenciranje.

Delavnice so se udeležili predstavniki MOP, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Delavnica je bila tudi priložnost za izmenjavo informacij o poteku uradnega nadzora GSO v Sloveniji in nadaljnje perspektive.