22 jun
NAGRADA ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE V LETU 2018

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Institut Jožef Stefan organizira 11. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij. Cilj konference je vzpodbuditi izmenjavo znanja med znanstveno sfero in gospodarstvom, z namenom okrepitve sodelovanja in prenosa inovacij iz raziskovalnih laboratorijev v gospodarsko izkoriščanje.

V okviru 11. Mednarodne konference o prenosu tehnologij je odprt natečaj za NAGRADO ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE V LETU 2018.

Glavni namen podelitve posebne nagrade za inovativnost je vzpodbuditi komercializacijo inventivnih/inovativnih tehnologij, razvitih na javnih raziskovalnih organizacijah, in promovirati sodelovanje med raziskovalnimi organizacijami in razvojnimi skupinami v gospodarstvu.

Med poglavitne cilje lahko uvrstimo tudi promocijo podjetniških možnosti in dobrih praks, ki so jih vzpostavile javne raziskovalne organizacije.

Raziskovalci za svoje tehnologije pripravljajo poslovne modele, ki jih bodo predstavili mednarodni ocenjevalni komisiji. Potrebovali bodo tudi podporo v obliki tržne pomoči in finančnih virov, ki jim bodo omogočili vstop na trg in ustanovitev start-up podjetja ali licenciranje tehnologije. Kaj naj storijo, da jim bo uspelo?

Na krilih uspeha na tekmovanju je v zadnjih sedmih letih vsaj enemu udeležencu letno uspelo ustanoviti svoje podjetje ali licencirati tehnologijo.

Podrobnosti natečaja na povezavi - klik.