16 maj
Magična Narava 2018

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Vojna in mir. Avtor: Csaba Daroczi (Madžarska)



PRAZNUJEMO SVETOVNI DAN BIODIVERZITETE!


Biodiverziteta je fantastična raznolikost življenja, ena najbolj dragocenih in najbolj žlahtnih značilnosti našega planeta. Od biodiverzitete smo odvisni, saj nam zagotavlja hrano, čist zrak in pitno vodo, daje pa nam tudi navdih in nas pomirja. Biodiverziteto potrebujemo, a jo včasih premalo cenimo. Vabimo vas, da jo skupaj bolje spoznamo skozi fotografski objektiv in zanimivo predavanje.

Vabimo vas na odprtje fotografske razstave in javne projekcije fotografij Mednarodnega natečaja naravoslovne fotografije – Magična Narava 2018, ki ga organizirata Nacionalni inštitut za biologijo in Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru projekta LIFE Naturaviva (Biodiverziteta – umetnost življenja), in predavanje Luke Šparla, zaposlenega pri upravljavcu JP VoKa Snaga, o bogati biodiverziteti na obrobju naše prestolnice – Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski Hrib.

Prireditev bo v soboto, 18. maja 2019, ob 16. uri v avli Biološkega središča, Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111, Ljubljana.

Na prireditvi bomo razglasili in podelili nagrade za:
* naravoslovnega fotografa leta,
* naravoslovno fotografijo leta,
* slovenskega naravoslovnega fotografa leta,
* slovensko naravoslovno fotografijo leta in
* nagrajene fotografije v vseh kategorijah.

Prireditev bomo popestrili s predstavitvijo knjige, v kateri so najboljše fotografije z natečaja, spremljevalnim programom in priložnostno zakusko.

Vljudno vabljeni!