18 nov
Vabilo na peto srečanje projekta Eco-AlpsWater

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Vabimo vas na naše peto srečanje projekta Eco-AlpsWater, ki bo potekalo v sredo in četrtek 20. in 21. novembra 2019 v hotelu Astoria na Bledu.


Cilj projekta Eco-AlpsWater (s celim imenom Inovativna ocena ekološkega stanja in strategija upravljanja z vodami za varovanje ekosistemskih storitev v alpskih jezerih in rekah) je izboljšanje tradicionalnih metod spremljanja stanja v okolju z uporabo naprednih tehnik DNA sekveniranja nove generacije. Z novim pristopom bomo v vodnih telesih analizirali okoljsko DNA od bakterij do rib in na ta način omogočili boljše pridobivanje informacij o stanju okolja.

V projektu sodeluje 12 projektnih partnerjev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Francije in Švice; iz vsake države po ena raziskovalna inštitucija in okoljska agencija, pristojna za monitoring. Slovenska partnerja pri projektu sta Nacionalni inštitut za biologijo in Agencija Republike Slovenije za okolje. V projektu sodeluje tudi 37 drugih inštitucij, ki imajo vlogo opazovalca. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru INTERREG Programa Območje Alp.

Podroben program

Več informacij