08 jul
13. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij in inovacij

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

13. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij in inovacij

Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« bo 8. in 9. oktobra 2020 organiziral že 13. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij (angl.  ITTC).

V okviru 13. Mednarodne konference o prenosu tehnologij in inovacij (13. ITTC), katere soorganizator je tudi Nacionalni inštitut za biologijo, bo
8. oktobra potekala tudi sekcija s predstavitvami najvidnejših dosežkov slovenskih raziskovalcev.

S sekcijo želimo preko kratkih, poljudnih predavanj še bolj povezati znanost z gospodarstvom in širšo družbo. S tem namenom vas vabimo, da predstavitev vašega dela in rezultatov v okviru vašega ARRS projekta/programa predstavite v okviru 13. ITTC.
 
Naj poudarimo, da bo letos prvič v Sloveniji podeljena nagrada Svetovne organizacije za intelektualno lastnino WIPO Medal for Inventors, ki je namenjena raziskovalcu in/ali raziskovalni skupini, ki je s svojim delom pomembno prispeval k blaginji v državi, za invencijo pa je vložil tudi patentno prijavo. Raziskovalci, ki bodo sodelovali s svojimi predstavitvami, bodo vključeni v izbor.
 
Vabljeni ste tudi k aktivni udeležbi v drugih sekcijah, vključno na dvostranskih sestankih s podjetji. Tovrstni sestanki so lepa priložnost za navezavo začetnih stikov in prve pogovore o potencialnih sodelovanjih.
Podjetja in raziskovalci se predhodno prijavijo in predstavijo na platformi ter potem preko le-te izberejo sogovornike.


Razpisana nagrada za najboljšo inovacijo s komercialnim potencialom

Vljudno vabljeni tudi k prijavi na nagrado za najboljšo inovacijo s komercialnim potencialom v višini 2.500 EUR, ki se podeljuje v okviru 13. Mednarodne konference za prenos tehnologij. Na razpis se lahko prijavijo avtorji inventivnih in inovativnih tehnologij z javnih raziskovalnih organizacij, ki imajo idejo o komercializaciji te tehnologije. Prejete prijave bo ocenila mednarodna komisija, tekmovalci pa bodo svoje predloge predstavili na konferenci 8. oktobra na IJS. Prijave so odprte do 31. avgusta.
 

V primeru vprašanj smo vam z veseljem na razpolago. Veseli bomo vašega pozitivnega odziva glede predstavitve vaših raziskovalnih dosežkov.

O KONFERENCI:
•    Termin: 8. – 9. oktober 2020
•    Kraj: Ljubljana, Slovenija
•    Lokacija:  Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana
•    Spletna stran: http://ittc.ijs.si/