04 jun
Pri založbi Modrijan je izšla nova knjiga: doc. dr. Davorin Tome - Samo narava

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
Pri založbi Modrijan je izšla nova knjiga Samo narava v avtorstvu našega sodelavca doc. dr. Davorina Tometa.

Knjiga Samo narava je izbor prispevkov o ekologiji, ozaljšan s fotografijami iz narave. Besedila in fotografije na različne načine pripovedujejo zgodbe o isti naravi. Poglavja so razvrščena v dva sklopa. Prvi obravnava klasične ekološke teme, v drugem so prispevki s področja varstva narave. Dejansko pa v knjigi ni nobenega znaka, ki bi opozoril na ločnico, saj je velik del varstva narave čista ekologija. Misli, rešitve in spoznanja se med poglavji ves čas prepletajo.

V knjigi avtor ne piše o tem, da ima zajec pozimi bel kožuh zato, ker se tako laže skrije pred plenilci. Bolj se posveča provokativnim, manj prijetnim platem osnovnih ekoloških spoznanj, ki dogodke v naravi predstavljajo na manj običajen način. Piše tudi o vlogi ljudi v naravi. Morda boste kakšni misli v knjigi težko verjeli, druga se vam bo zdela pretresljiva, kakšna fotografija čudovita, a vse to je SAMO NARAVA in čisto nič drugega.

Samo narava je avtorjev prispevek k poznavanju narave in popularizaciji ekologije med ljudmi, ki so še vedno obremenjeni z mističnimi neresnicami na eni in romantičnimi poveličevanji narave na drugi strani.