02 mar
Mlada raziskovalka Arijana Filipić povabljena k sodelovanju na prestižnem izobraževanju Marketing and Business Development

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Mlada raziskovalka Arijana Filipić z Nacionalnega inštituta za biologijo povabljena k sodelovanju na prestižnem izobraževanju Marketing and Business Development



Mlada raziskovalka Arijana Filipić, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, NIB, je bila povabljena k sodelovanju kot ena od predavateljic na prestižnem izobraževanju Marketing and Business Development, organiziranega s strani ASTP, ki bo potekal v spletni obliki med 26. 2. - 5. 3. 2021  (https://www.astp4kt.eu/marketing-and-business-development-72.html). Izobraževanje vodi eden od vodilnih strokovnjakov za prenos tehnologij, dr. Jeff Skinner (London Business School, The Institute of Innovation and Entrepreneurship).

Mednarodno združenje ASTP (Association of European Science and Technology Transfer Professionals)  je neprofitna organizacija, ki že 20 let povezuje akademijo in podjetja ter tako pomaga pri prenosu znanja in tehnologij. Eno od glavnih poslanstev združenja so izobraževanja in povezovanja strokovnjakov, s ciljem izboljšanja kakovosti vpliva raziskav na ekonomijo in družbo.

Glavna tema izobraževanja bo naprava VirOut, okolju prijazna, učinkovita metoda za inaktivacijo patogenov v vodah, s poudarkom na virusih, ki omogoča dekontaminacijo voda brez uporabe kemikalij. Napravo so oktobra 2020 prestavili na 13. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij, kjer so prejeli nagrado za najboljšo inovacijo s komercialnim potencialom. Pri razvoju metode sodelujejo tudi raziskovalci Odseka za tehnologijo površin (F-4), Instituta »Jožef Stefan« in Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani.



Photo: Marjan Verč, Institut Jožef Stefan, 2020





Shematski prikaz VirOut naprave za dezinfekcijo voda v agrikulturi (naredil doc. dr. Gregor Primc).