06 mar
Direktoričin sprejem mladih raziskovalk in raziskovalcev na Nacionalnem inštitutu za biologijo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
6. marec 2009, na nacionalnem inštitutu za biologijo, promocijski odbor NIB: Direktoričin sprejem mladih raziskovalk in raziskovalcev na Nacionalnem inštitutu za biologijo

Letošnji praznik žensk, 8. marec, je Nacionalni inštitut za biologijo posvetil mladim raziskovalkam in mladim raziskovalcem, njihovim mentorjem in vodjem enot.

Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo, prof. dr. Tamara Lah Turnšek, je ob dnevu žena, pripravila sprejem za mlade raziskovalke in raziskovalce, ki jih je na inštitutu že 32, njihove mentorke in mentorje ter vodje raziskovalnih enot. Ob tej priložnosti je direktorica, po pozdravnih besedah, izvedla predavanje »Mladi in ženske v znanosti«, kjer je podala svoje bogate izkušnje kot dolgoletna predsednica Komisije za uveljavitev žensk v znanosti pri MVZT, 8 let pa je tudi že delegatka Slovenije v Helsinki Group Women in Science, ki je svetovalno telo Direktorata za raziskave pri Evropski komisiji. Predavanje je bilo namenjeno razmišljanju o položaju mladih v raziskovalni dejavnosti in o ustvarjanju družinam prijaznega raziskovalnega okolja.