02 sep
Vabilo na SHAREMED mednarodno delavnico

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Vabilo na SHAREMED mednarodno delavnico



V okviru projekta SHAREMED v katerem sodeluje tudi Morska biološka postaja Piran Nacionalnega inštituta za biologijo, vas vabimo, da se udeležite SHAREMED mednarodne delavnice.

 
Projekt SHAREMED ocenjuje in obravnava skupne in nove izzive v zvezi s čezmejnimi grožnjami in onesnaževanjem morskega okolja v Sredozemlju ter skupne učinkovite sisteme opazovanja, ki so potrebni za njihovo spremljanje ter podporo odločitvam in ukrepom.

 
To prizadevanje obsega projektne rezultate, ki vključujejo nova orodja in metode ter izmenjavo in uporabo znanja in izkušenj ter izdelkov za širši doseg in transnacionalne vplive. Ta prizadevanja so usmerjena tudi na države v regiji, ki niso članice EU, in vključujejo neposredno sodelovanje, prenos tehnologij in usposabljanje ter vključevanje strokovnjakov.

 
Delavnica je namenoma organizirana ob koncu projekta, da bi predstavila dosežke projekta SHAREMED pri izpolnjevanju njegovih ciljev za povečanje učinkov na skupne raziskave, izboljšanje mreženja, okrepljeno upravljanje in vizijo prihodnosti na sredozemski ravni.


Več o delavnici si lahko preberete v priloženem vabilu in na spletni strani https://capemalta.net/sharemed-malta2022/.