24 nov
SYSTHER- NACIONALNI INŠTITUT ZA BIOLOGIJO vabi na strokovni seminar »Podjetništvo, intelektualna lastnina, trženje in financiranje farmacevtskih biotehnoloških podjetij«

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni
24.11 2008, 12.00-17.30 in 25.11 2008, 11.00 - 11.45 v Hotelu Mons, Pot za Brdom 55, Ljubljana, v predavalnici Šubic. SYSTHER- NACIONALNI INŠTITUT ZA BIOLOGIJO vabi na strokovni seminar »Podjetništvo, intelektualna lastnina, trženje in financiranje farmacevtskih biotehnoloških podjetij«. Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku. Udeležba na seminarju je brezplačna.

Seminar bo potekal v okviru projekta Systher (SYSTHER je akronim za Systems Biology Tools Development for Cell Therapy and Drug Development), ki ga izvajata Nacionalni inštitut za biologijo in Zavod RS za transfuzijsko medicino, ob finančni podpori Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije na eni strani in nemškega Zveznega ministrstva za izobraževanje in znanost, ki na drugi strani podpira nemške partnerje: University of Postdam/Institute of Biochemistry and Biology/Max Planck Institute of Molecular Plant Physiology, Junior Research Group Systems Immunology/Institute for Theoretical Biology Humboldt-University Berlin, University Clinic for Neurosurgery/Ludwig-Maximilian-University of Munich (LMU) in Großhadern, MicroDiscovery GmbH.

Uporaba znanstvenih rezultatov je šibka točka znanstveno raziskovalnega dela tako v Sloveniji kakor tudi v Evropi. Čeprav je objavljanje znanstvenih izsledkov na zelo visoki ravni, se na drugi strani soočamo s skromnim ustanavljanjem visoko-tehnoloških podjetij. Raziskovalci so v zmoti, ko predvidevajo, da je samo po sebi umevno, da bo industrija finančno podprla njihove raziskave ter uporabila njihovo znanje in izsledke v vsakdanjem poslovanju. Vedno bolj se zavedamo, da morajo biti tudi raziskovalci vse bolj aktivni pri promoviranju svojih znanstvenih rezultatov.

Podjetništvo in ustanavljanje podjetij pa zahteva posebna neakademska znanja. Seminar bo zato namenjen podjetništvu na področju farmacije in biotehnologije. S tem želimo spodbuditi raziskovalce k iskanju in izkoriščanju novih podjetniških možnosti.

Program seminarja je objavljen na spletnih straneh NIB in Systher.

Direktorica Prof. dr. Tamara Lah Turnšek

Program seminarja Syster