12 sep
Nacionalni inštitut za biologijo se je pridružil iniciativi Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije (EIT)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Nacionalni inštitut za biologijo se je pridružil iniciativi  Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije (EIT)



Nacionalni inštitut za biologijo z veseljem najavlja partnerstvo z EIT Deep Tech Talent Initiative, pionirskim programom, ki bo do leta 2025 usposobil milijon posameznikov na področjih prebojnih (deeptech) tehnologij.


Inovacije na področju prebojnih tehnologij - vrhunske tehnološke rešitve, ki združujejo področja znanosti in inženirstva na fizikalnem, biološkem in digitalnem področju - so nepogrešljive pri naslavljanju najbolj kritičnh globalnih izzivov.

Evropa nima dovolj uposobljenih telentov, ki so potrebni za razvoj in izkoriščanje novih tehnologij, da bi lahko izvedli zeleni in digitalni prehod. Cilj EIT je, v skladu z novo inovacijsko agendo Evropske komisije, z razvojem močnih tehnoloških talentov po vsej Evropi to vrzel odpraviti.

Za izpolnitev naloge usposabljanja milijona posameznikov na področju prebojnih tehnologij med letoma 2023 in 2025 je EIT začel izvajati projekt "The Pledge", ki omogoča partnerjem in sponzorjem, da lahko z organizacijo tečajev in uposabljanj prispevajo k razvoju in uresničevanju pobude. Pobuda združuje javne in zasebne organizacije, industrijske in akademske partnerje.

NIB bo prispeval svoja znanja in infrastrukturo za usposabljanja na področju biotehnolgije.