03 okt
Usposabljanje z nacionalnim predavateljem: Financiranje programa Obzorje Evropa s poudarkom na shemi ERC

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


Usposabljanje z nacionalnim predavateljem: Financiranje programa Obzorje Evropa s poudarkom na shemi Evropskega raziskovalnega sveta (ERC)



V sredo, 13. 9. 2023, je na Nacionalnem inštitutu za biologijo (Ljubljana) potekalo usposabljanje v okviru projekta 5xPRO z naslovom Financiranje grama Obzorje Evropa s poudarkom na shemi Evropskega raziskovalnega sveta (ERC). Usposabljanje je bilo organizirano z namenom krepitve kompetenc strokovnih sodelavcev projektnih pisarn oz. vseh, ki sodelujejo v procesu projektnega managementa in usmerjeno v novosti s področja financiranja HEU-ERC.

Uvodoma je udeležence pozdravila direktorica NIB dr. Maja Ravnikar, ki je prisotnim zaželela uspešno delo, predvsem pa čim več uspešnih prijav na HEU-ERC. Vodja konzorcija projekta 5xPRO, dr. Barbara Tišler s Kemijskega inštituta je na kratko predstavila sam projekt ter povzela aktivnosti, ki bodo v okviru projekta potekale še v letu 2023. Dogodek je vodila dr. Damjana Miklič Milek, vodja projektne pisarne NIB.

V prvem delu usposabljanja je dr. Andreja Umek Venturini z Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, nacionalna kontaktna točka ERC, predstavila osnove sheme ERC s poudarkom na procesu priprave projektnih prijav ter spremembe na področju evalvacijskega postopka.

V drugem delu je imela predstavitev mag. Darija Valančič, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, nacionalna kontaktna točka Obzorje Evropa: Pravne in finančne zadeve. Predstavila je novosti na področju financiranja programa Obzorje Evropa s poudarkom na shemi ERC. Na koncu je sledila še kratka diskusija z vprašanji in odgovori.

Dogodek je udeležencem v dveh odmorih omogočal krepitev sodelovanja med partnerji projekta, mreženje ter izmenjavo različnih praks in mnenj.

Projekt 5xPRO sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Dogodek je organiziran v okviru projekta 5xPRO - Konzorcij projektnih pisarn za krepitev odličnosti, interdisciplinarnosti in mednarodne vpetosti slovenskega raziskovalnega prostora, ki ga sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.