26 okt
Mladi raziskovalec kot štipendist na delavnici Cereal Genomics Workshop v Coldspring Harbor Laboratory

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Mladi raziskovalec Oddelka za sistemsko biologijo in biotehnologijo se je kot štipendist organizatorja udeležil delavnice Cereal Genomics Workshop v Coldspring Harbor Laboratory

Tomaž Rijavec, mladi raziskovalec, ki se na Oddelku za sistemsko biologijo in biotehnologijo izobražuje pod mentorstvom dr. Marine Dermastia, je bil skupaj z 12 podiplomskimi študienti in doktorji znanosti iz celega sveta, izbran za udeležbo na delavnici Cereal Genomics Workshop, ki je potekala v Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL), Coldspring Harbor, NY (ZDA) od 13 - 19 oktobra 2009. Prejel je tudi štipendijo organizatorja. Delavnico o genomiki žit  je CSHL organiziral drugič, udeleženci pa so na njej lahko spoznali novosti s področja genomike trav, predvsem uporabe modernih orodij v bioinformatiki.

CSHL je privatna, neprofitna inštitucija, ki se ukvarja predvsem z raziskavami raka, nevrobiologije, rastlinske genetike, genomike in bioinformatike. V času od  ustanovitve CSHL leta 1890 je tam raziskovalno delovalo devet Nobelovih nagrajencev.

Več informacij o delavnicah, ki jih organizira CSHL, lahko najdete na http://www.cshl.edu/

 

Fotografije