06 okt
NIB je obiskala Nje. eksc. gospa Débora Vainer Barenboim, veleposlanica Brazilije

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

V petek, 7. oktobra 2011 je na Nacionalnem inštitutu za biologijo potekalo predavanje dr. Miguela Borgesa z EMBRAPA instituta v Braziliji: »EMBRAPA- največji inštitut na področju kmetijstva, njegova dejavnost, vloga in poslanstvo«, ki se ga je udeležila tudi Njena ekscelenca gospa Débora Vainer Barenboim, veleposlanica Brazilije s sodelavko gospo Carolino Fonseca.


Na predavanju je dr. Miguel Borges, vodja Oddelka za genetske resurse in biotehnologijo na Embrapa inštitutu in svetovno priznani raziskovalec na tem področju, predstavil institut EMBRAPA, ki je s svojimi več kot 8000 raziskovalci največji kmetijski institut na svetu, s svojo dejavnostjo pa je prisoten ne samo v Braziliji, ampak v celotni Južni Ameriki in v velikem delu Afrike. Embrapa inštitut in posebej skupina, ki jo vodi dr. Miguel Borges je izrazito odprta za sodelovanje in ponuja veliko možnosti za navezavo stikov. Oddelek za entomologijo Nacionalnega inštituta za biologijo z njimi sodeluje že vrsto let.

Pomen inštituta Embrapa za Brazilijo in v svetu je izpostavila tudi Njena ekscelenca gospa Débora Vainer Barenboim, veleposlanica Brazilije in pohvalila sodelovanje Nacionalnega inštituta za biologijo z brazilskimi znanstvenimi ustanovami ter izrazila podporo pri nadaljnjih aktivnostih našega inštituta na področju bilateralnega projektnega sodelovanja.