01 okt
Raziskovalci iz Oddelka za gensko toksikologijo in biologijo raka so se tudi letos udeležili slovenskega genetskega kongresa. Alja Štraser in Polona Brezovšek sta s seboj prinesli "Srebrni kromosom" in nagrado za najboljši poster.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Finalisti v tekmovanju za Zlati kromosom 2012

Finalisti tekmovanja za Zlati kromosom 2012

 

V Mariboru je med 26. in 29. Septembrom 2012 potekal 6. kongres Slovenskega genetskega društva v sodelovanju s Slovenskim društvom za humano genetiko, katerega so se udeležili tudi raziskovalci iz Nacionalnega inštituta za biologijo.

V sklopu kongresa tradicionalno potekata tekmovanje za Zlati kromosom za mlade raziskovalce s področja genetike in tekmovanje za najboljši poster. Pri izboru nagrajenca v tekmovanju za Zlati kromosom se upoštevajo aktualnost teme (področje genetike), kakovost znanstveno-raziskovalnega dela (opravljenega v Sloveniji) in predstavitev dela v obliki 10-minutnega predavanja.

 

Med letošnjimi finalisti tekmovanja za Zlati kromosom je bila tudi naša sodelavka iz Oddelka za gensko toksikologijo in biologijo raka, Alja Štraser, ki je s predstavitvijo svojega dela zasedla 2. mesto, "srebrni kromosom".

Polona Brezovšek, prav tako raziskovalka na Oddelku za gensko toksikologijo in biologijo raka, pa je prepričala s svojim prispevkom v obliki postra. Med številnimi odličnimi prispevki je prejela eno izmed petih nagrad za najboljši poster.