12 dec
NIB-ove otroke je obiskal Dedek Mraz

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

 

 

Siva kučma, bela brada,

topel kožuh, zvrhan koš,

joj že prišel je med nas,

stari dobri Dedek Mraz...

 

Ta pesmica nam je vsem, ki smo v četrtek, 13.12.2012 pripeljali svoje malčke na NIB, pričarala nostalgično in čarobno vzdušje v pričakovanju Dedka Mraza in tradicionalnega obdarovanja otrok na NIB-u. Čeprav Dedek Mraz letos s seboj ni pripeljal svojih gozdnih živali in svojih pomočnikov palčkov, pa so bile v njegovem spremstvu eksotične živali, namesto palčkov pa "pomočnice" z angelskim glasom - pevke ženskega pevskega zbora Andromeda.

Da bi vsi zbrani doživeli pravljični večer v novoletno okrašeni avli Biološkega središča, smo tudi letos pripravili nepozaben programček, ki so se ga razveselili tako otroci kot tudi njihovi starši. Otroke so prišle obiskati eksotične in malo manj eksotične živali, ki so jih otroci radovedno spoznavali. Lahko so jih pobožali, si dali ameriškega goža okrog vratu, pajka ptičarja na roko, potipali oklep želve, si ogledali kako kameleon spreminja barve... Veselje in izkušnje otrok pri spoznavanju živali so bile neprecenljive in marsikateri še dolgo ne bo pozabil četrtkovega popoldneva.

 

 

 

Ženski pevski zbor Andromeda nas je z venčkom božičnih pesmi popeljal v prihajajoči božični čas, ob petju pa so jim z veseljem prisluhnili naši malčki in se jim na koncu tudi pridružili. Vrhunec popoldneva pa je predstavljal obisk Dedka Mraza, ki je otroke nagovoril, jim dal popotnico za novo leto in prav vsakega izmed njih tudi obdaroval. Po prostoru so odmevali kriki veselja otrok. Na koncu smo se tudi okrepčali in posladkali.

 

Za organizacijo dogodka se zahvaljujemo Iztoku Tomažiču iz Katedre za didaktiko na Oddelku za biologijo na Biotehniški fakulteti  ter študentkam biologije, ki so nam razkazali živali. Zahvaljujemo se tudi ŽPZ Andromeda za pevski vložek. SVIZ enoti na NIB-u se zahvaljujemo za finančno pomoč pri organizaciji dogodka. Za logistične in ostale podvige pa gre zahvala predvsem Dejanu Štebihu, Dedku Mrazu in njegovim pomočnicam, jelenčicam, ki so poskrbele, da je obdarovanje otrok potekalo gladko in v igrivem duhu.