31 maj
Javni razpis za kandidate za mlade raziskovalce 2016

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Na osnovi 102. člena Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanju izvajanja raziskovalne dejavnosti (Uradni list štev. RS 4/11, štev. 72/11, štev. 45/12, štev. 96/13 in štev. 92/14) ter Obvestila ARRS štev. 6316-2/2016-314 o dodelitvi mentorskih mest raziskovalnim programom v letu 2016

                                                  

 

 

NACIONALNI INŠTITUT ZA BIOLOGIJO,

Večna pot 111, Ljubljana

 

objavlja

 

JAVNI RAZPIS ZA KANDIDATE ZA MLADE RAZISKOVALCE (m/ž)

 

 

 

Razpisujemo možnost podiplomskega usposabljanja mladih raziskovalcev pri naslednjih mentorjih na navedenih področjih:
    • prof. dr. Patricija Mozetič –  Biologija
    • doc. dr. Bojana Žegura –   Biologija, Varstvo okolja
    • prof. dr. Jana Žel – Biotehnologija

     

    Mentorica: izr. prof. dr. Patricija Mozetič

    Naziv področja: Biologija

    Mladi/a raziskovalec/ka bo opravljal/a delo na Morski biološki postaji Piran.

    Od kandidata/kandidatke pričakujemo, da bo imel/a izobrazbo biološke ali mikrobiološke smeri. Zaželeno je poznavanje temeljnih ekoloških značilnosti vodnih ekosistemov in pripravljenost za terensko delo na morju; pomemben kriterij pri izboru bo tudi znanje s področja molekularne biologije. Zaželeno je tudi kvalitetno znanje angleškega jezika in zainteresiranost za morebitno dodatno izobraževanje v tujini.

    Od kandidata/kandidatke se pričakuje, da bo vpeljal/a molekularno-biološki pristop k razumevanju ekoloških značilnosti morskega fitoplanktona. Poudarek bo na škodljivih vrstah fitoplanktona, ki proizvajajo toksine. Zanimala nas bo genetska raznolikost pri pojavljanju različnih populacij fitoplanktona v povezavi z okoljskimi razmerami.

    Natančno področje dela ter vsebina doktorata bosta dogovorjena z izbranim/o kandidatom/kandidatko.

    Informacije: izr. prof. dr. Patricija Mozetič, e-pošta: mozetic@mbss.org

     

    Mentorica:  doc. dr. Bojana Žegura

    Naziv področja: Biologija, Varstvo okolja

    Mladi/a raziskovalec/ka bo opravljal/a delo na Oddelku za genetsko toksikologijo in biologijo raka.

    Od kandidata/kandidatke pričakujemo, da bo imel/a izobrazbo biološke, mikrobiološke, biokemijske ali biotehnološke smeri. Pomembno bo upoštevan kriterij izkušenj sodelovanja pri raziskovalnem delu, zlasti na področjih toksikologije, celične in molekularne biologije. Zaželeno je tudi kvalitetno znanje angleškega jezika. Od kandidata/kandidatke pričakujemo, da je zainteresiran tudi za sodelovanje z raziskovalnimi laboratoriji v tujini.

    Raziskave bodo usmerjene v razvoj novih celičnih modelov kot alternativnih metod, s katerimi bi lahko nadomestili poskuse na živalih. Delo bo vključevalo proučevanje toksikoloških učinkov novih okoljskih onesnažil ter njihov morebiten vpliv na zdravje človeka in okolje. Za določanje toksikološkega potenciala onesnažil bodo uporabljene klasične metode genetske toksikologije in novi pristopi molekularne biologije. Delo bo vezano na potekajoče projekte.

    Natančno področje dela ter vsebina doktorata bosta dogovorjena z izbrano/nim kandidatko / kandidatom.
    Informacije: doc. dr. Bojana Žegura, e-naslov: bojana.zegura@nib.si

     

    Mentorica:  prof.dr. Jana Žel

    Naziv področja: Biotehnologija

    Mladi/a raziskovalec/ka bo opravljal/a delo v Oddelku za Biotehnologijo in sistemsko biologijo.

    Od kandidata/kandidatke pričakujemo, da bo imel/a izobrazbo biološke, mikrobiološke ali biotehnološke smeri. Pomembno bo upoštevan kriterij izkušenj sodelovanja pri raziskovalnem delu, zlasti na področju molekularne biologije. Zaželeno je tudi kvalitetno znanje angleškega jezika. Od kandidata/kandidatke pričakujemo, da je zainteresiran/a tudi za sodelovanje z raziskovalnimi laboratoriji v tujini.

    Raziskave bodo usmerjene v razvoj novih pristopov molekularne biologije za določanje gensko spremenjenih organizmov ter mikroorganizmov povzročiteljev bolezni.

    Natančno področje dela ter vsebina doktorata bosta dogovorjena z izbrano/nim kandidatko / kandidatom.

    Informacije: izr. prof. dr. Jana Žel, e-naslov: jana.zel@nib.si

     

    Kandidati morajo, poleg zgoraj navedenih, izpolnjevati tudi pogoje iz 103. člena Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanju izvajanja raziskovalne dejavnosti (Uradni list štev. RS 4/11, štev. 72/11, štev. 45/12, 96/13 in štev. 92/14) – dosegljiv na spletni strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije – ARRS.

     

    Vloge morajo poleg življenjepisa kandidata v obliki Europass CV vsebovati tudi:

     - dokazilo o povprečni oceni vseh izpitov in vaj na dodiplomskem študiju, t.j. na l. in ll. bolonjski stopnji (brez diplome)
    - dokazilo o eventualnem zaključenem znanstvenem magisteriju;
    - podatek ali je že vpisan na podiplomski študij – priložiti potrdilo o vpisu;
    - dokazila o morebitnih o prejetih nagradah in priznanjih;
    - podatke o objavljenih znanstvenih člankih z navedbo ali gre za avtorstvo ali soavtorstvo (s kakšnim sorazmernim delom) – priložiti izpis iz COBISS; 
    - podatke o morebitnem dosedanjem sodelovanju pri raziskovalnem delu – navedbam je potrebno priložiti čimbolj podroben opis dosedanjega sodelovanja z morebitnimi referencami.
     
    V vlogi obvezno navedite, h kateremu mentorju se prijavljate, navedena naj bosta tudi kontaktni elektronski naslov in telefonska številka.
     
    Vloge kandidatov bodo na osnovi 104. člena Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanju izvajanja raziskovalne dejavnosti ocenjene po naslednjih merilih:

     1. povprečna ocena dodiplomskega študija v času prijave na razpis za MR (na 2 decimalki natančno, na npr. 8,32) – toliko točk, kolikor povprečna ocena presega 8,00 (npr. 0,32);
    2. že pridobljen naziv magistra/ice znanosti – 1,00 točka;
    3. je že vpisan(a) na podiplomski študij – 0,50 točke;
    4. je prejel(a) univerzitetno Prešernovo nagrado – 1,00 točka;
    5. je prejel(a) drugo nagrado (članice, strokovnih društev in podobno) – do 0,50 točke
    6. ima objavljene znanstvene članke – do 1,00 točka (ocena mentorja glede na zahtevnost članka in soavtorstva, kjer se 1 točka deli s številom soavtorjev); 
    7. sodelovanje pri raziskovalnem delu, zlasti na področju vsebine usposabljanja – ocena do največ 3,00 točke, pri čemer se ocenjujejo tudi dodatna, specialna znanja, potrebna za izvajanje programov.
     

    Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev pošljite najkasneje do 20. junija 2016 na naslov: Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111, 1000 Ljubljana, s pripisom »Za mladega raziskovalca« oz. po elektronski pošti na naslov kadrovska.sluzba@nib.si.

    Upoštevali bomo le vloge, ki bodo prispele na naslov v navedenem roku.