Nova izdaja knjige Pogled v rastline, avtorice prof. dr. Marine Dermastia.

08 dec
Nova izdaja knjige Pogled v rastline, avtorice prof. dr. Marine Dermastia.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

{frontpage}{/frontpage}Knjigo Pogled v rastline, avtorice prof. dr. Marine Dermastia, ki jo je NIB  je prvič izdal pred tremi leti, so bralci dobro sprejeli. Pokazalo se je, da tako učitelji kot študenti različnih programov na vseh štirih slovenskih univerzah želijo in potrebujejo  Knjigo lahko naročite preko spletnega naslova http://www.nib.si/index.php/knjiznica/pogled-v-rastline.html.
Knjigo Pogled v rastline
, avtorice prof. dr. Marine Dermastia, ki jo je NIB  je prvič izdal pred tremi leti, so bralci dobro sprejeli. Pokazalo se je, da tako učitelji kot študenti različnih programov na vseh štirih slovenskih univerzah želijo in potrebujejo izvirno besedilo o anatomiji rastlin v slovenskem jeziku. Če vemo, da so knjigo kupili tudi drugi naravoslovci in ljubitelji narave, lahko ugotovimo, da je bila naklada, predvidena za deset let, prenizka, saj je že povsem pošla. Nova izdaja ne vključuje bistvenih vsebinskih sprememb, v glavnem so v njej popravljene napake, ki so se prikradle v prvo izdajo. Knjigo lahko naročite preko spletnega naslova http://www.nib.si/index.php/knjiznica/pogled-v-rastline.html.


Kaj so o knjigi povedali:
»Monografija je glede na pristop (problemska povezava med biokemijo in botaniko) izvirna v mednarodnem merilu…«,
Akademik prof. dr. Ivan Kreft, Univerza v Ljubljani

»… zakaj pisati (slovensko) monografijo o rastlinah, ko se lahko prevede enega od svetovnih učbenikov. …ta monografija je zelo dobrodošla, saj avtorica na izviren način opisuje rastline in se monografija bere kot učbenik, ali kot vir informacij za biologe in druge naravoslovce, a jo lahko z veseljem berejo tudi vsi ljubitelji narave.«
Prof. dr. Marijana Krsnik-Rasol, Univerza v Zagrebu

Kot študent vam lahko le predstavim tiste lastnosti, ki so po mojem mnenju pomembne ter naredijo iz učbenika dober učni material. V primeru knjige ''Pogled v rastline'', nobene od lastnosti nisem mogel označiti kot slabe ali pomanjkljive. Ravno nasprotno, zdi se mi izredno primeren in zanimiv uvod v edinstven svet rastlin.
Marko Chersicola, študent biologije, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani