Določanje gensko spremenjenih organizmov

Določanje gensko spremenjenih organizmov

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nacionalni inštitut za biologijo, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo, ima že večletne izkušnje z rutinskimi analizami določanja gensko spremenjenih organizmov (GSO). Visoko strokovno znanje na tem področju temelji na dolgoletnih raziskavah s področja analize rastlinskih genomov in rastlinske biotehnologije nasploh. Oddelek je tudi član mreže evropskih laboratorijev za določanje GSO (ENGL).

NIB, Oddelek za biotehnologijo in sistemsko biologijo je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije  LP-028 na področju preskušanja za določanje gensko spremenjenih organizmov (od leta 2003) in mikroorganizmov – povzročiteljev bolezni rastlin (od leta 2012). Obseg preskušanja je od 2006 fleksibilni, kar pomeni, da laboratorij lahko po potrebi uvede manjše spremembe metode ali dodatne parametre. Akreditacija je podeljena za preskušanje gensko spremenjenih organizmov in njihovih produktov v živilih, krmi, semenu, rastlinah in kmetijskih pridelkih. 


Spodaj lahko najdete navodila za pripravo vzorcev, obrazec za prijavo vzorcev, ponudbo za določanje GSO ter pojasnila o tem, zakaj in kako se testira GSO (vse v pdf formatu).

Kontaktne osebe:

Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111, 1000 Ljubljana
tel.: +386 (0)59 232 800
faks.: +386 (0)59 232 715

Navodilo za pripravo vzorcev

Prijava vzorcev

Seznam akreditiranih metod

Seznam neakreditiranih storitev