13 jun
Znanstival 2019

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni


V Ljubljani je od četrtka 30. 5. do 2. 6. 2019 potekal Znanstival, dogodek namenjen predvsem promociji znanosti ter spodbujanju radovednosti in ustvarjalnosti. V okviru te prireditve se je na Stritarjevi ulici odvijal Vrt eksperimentov, kjer so se predstavile različne institucije, ki se ukvarjajo z znanostjo in izobraževanjem.

Dogodka smo se udeležili tudi trije predstavniki Morske biološke postaje Piran (MBP):  Ana Fortič, Neža Orel in Domen Trkov. V nedeljo smo na stojnici  predstavljali biodiverziteto slovenskega morja in s tem povezane raziskave, ki jih opravljamo na MBP.

Predstavitev je zavzemala različne bentoške makroorganizme ter mikroorganizme, ki so prisotni v slovenskem morju. Poleg organizmov smo predstavitev obogatili s promocijskim materialom in različnimi publikacijami v obliki knjig, ki so bile izdane v okviru raziskav opravljenih v preteklosti. Kljub muhastemu vremenu je bila obiskanost stojnic zelo velika, kar kaže na precejšnje zanimanje javnosti za znanost in s tem povezane dogodke.