09 okt
Velik obisk Nacionalnega inštituta za biologijo v Ljubljani ob dnevu odprtih vrat, 10. oktobra 2012

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInNatisni

Nacionalni inštitut za biologijo je tudi v okviru letošnjega že 18. slovenskega festivala znanosti odprl svoja vrata, v sredo 10. oktobra 2012.

Obiskalo nas je okoli 380 učencev, dijakov in študentov, ki so prišli iz OŠ Frana Albrehta Kamnik, OŠ Riharda Jakopiča Ljubljana, OŠ Polhov Gradec, OŠ 8. talcev Logatec, OŠ Marije Vera Kamnik, OŠ Bičevje, OŠ Muta,  OŠ Pod goro Slovenske Konjice, Gimnazije Ormož, Gimnazije Vič, Gimnazije Ptuj, Gimnazije Bežigrad, Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.



Učenci OŠ Frana Albrehta Kamnik v laboratoriju Oddelka za biotehnologijo in sistemsko biologijo.


Obiskovalcem smo na zanimiv in eksperimentalen način predstavili delo v vsakem izmed naših oddelkov, ki delujejo v Ljubljani:
 

  • V Biološkem središču pa deluje tudi Biološka knjižnica, ki je skpupna knjižnica Nacionalnega inštituta za biologijo in Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Deluje kot specialna in visokošolska knjižnica.
  • V okviru NIB deluje tudi dislocirana enota Morska biološka postaja Piran (MBP). Je edina slovenska ustanova, ki proučuje morje in spremlja njegovo kvaliteto. Raziskovalci MBP so osredotočeni na raziskave s področij fizikalne, kemijske in biološke oceanografije.

    Kako je potekal dan odprtih vrat na MBP, pa si oglejte s klikom na to povezavo.
     

Vabljeni k obisku našega inštituta tudi oktobra prihodnje leto, ko bomo v okviru Slovenskega festivala znanosti zopet odprli svoja vrata!


Dodatne informacije: helena.koncar@nib.si; 059 232 702.