Martin Vodopivec

dr. MARTIN VODOPIVEC

znanstveni sodelavec

Telefon:

+386 (0)5 9232 942

Elektronski naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Interesna področja:

Oceanografsko modeliranje

Ekološko modeliranje

Raziskave želatinoznega planktona


   

 

KRATEK ŽIVLJENJEPIS

2009:Univerzitetna diploma; Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani: “Vpliv velikih molekularnih oblakov in halojev temne snovi na gibanje zvezd v naši galaksiji”. Mentor prof. Tomaž Zwitter.

 

2017: Doktorat; Medfakultetni študij varstvo okolja, Univerza v Ljubljani: “Biophysical population model of moon jellyfish (Aurelia aurita s. l., Scyphozoa)”. Mentorica prof. Alenka Malej, somentor prof. Álvaro Peliz.

 

 

 

SODELOVANJA

Pri svojem delu najpogosteje sodelujem s kolegi z Morske biološke postaje in Agencije RS za okolje, večkrat pa tudi z raziskovalci iz tujine. Sodeloval sem pri mednarodnih projektih PERSEUS in I-STORMS. Tekom doktorskega študija sem devet mesecev prebil na Univerzi v Lizboni, leta 2010 pa dva meseca na Univerzi v Bergnu.

 

 

 

RAZISKOVALNO PODROČJE

Ukvarjam se z oceanografskim in biološkim/ekološkim modeliranjem, obdelavo oceanografskih podatkov in monitoringom klobučnjakov. V okviru podoktorskega projekta se ukvarjam z biogeokemijskim modeliranjem s poudarkom na primarni produkciji in fitoplanktonski sestavi.  

 

 

 

 

  Celotni seznam moje literature iz zbirke Cobiss