Informacije za skupine

PONUDBA IZOBRAŽEVALNIH IN NASTANITVENIH KAPACITET - MORSKA BIOLOŠKA POSTAJA PIRAN

 

Morska Biološka Postaja Piran (MBP), enota Nacionalnega Inštituta za Biologijo (NIB), je bila ustanovljena leta 1969. MBP z moderno infrastrukturo se nahaja v Piranu. Delo je pretežno usmerjeno v raziskovanje lokalne flore in favne, ekološke raziskave onesnaževanja in interdisciplinarne raziskave obalnega morja. Na postaji sodeluje 39 oseb; raziskovalci naravoslovnih ved, tehniki in administrativno osebje, ki združujejo raziskovalno delo in aplikativne rešitve, z namenom večjega razumevanja morskega ekosistema. Poleg temeljnega in aplikativnega raziskovalnega dela se ukvarjajo tudi s predavanji biodiverzitete, ekologijo fitoplanktona, mikrobne ekologije, obalne oceanografije in meiofavne. Že vrsto let Morsko Biološko Postajo obiskuje veliko izobraževalnih inštitucij, pretežno iz Nemčije, Italije, Češke, Švice, Hrvaške, Avstrije, Belgije in Združenih držav Amerike.

 

Na MBP nudimo vso potrebno infrastrukturo, prostore in opremo za potrebe terenskih in laboratorijskih vaj, predavanj, seminarjev, konferenc, osnovnih informacij potapljanja in nastanitev.

 
 

 

 

 1 BIOLOŠKA VAJALNICA

 

 

Sodobno opremljena biološka vajalnica omogoča vse potrebno za izvajanje terenskih in laboratorijskih vaj. Študijsko in izobraževalno delo se izvaja v vajalnici, v kateri je na voljo vsa potrebna oprema, ki zajema mikroskope, binokularne lupe, prosti pretok morske vode, plinske priključke, akvarije, hladilnike in osnovni laboratorijski pribor (škarje, skalpeli, pincete, pladnji). 

   
     

 

 

 2 PREDAVALNICA IN KONFERENČNA DVORANA

 

Na voljo imamo dva prostora za izvajanje predavanj, konferenc, seminarjev in terenskih vaj. Oba prostora sta popolnoma opremljena z vso avdio/video tehnologijo; ozvočenjem, mikrofoni, LCD projektorjem, računalnikom, Wi-Fi, stensko tablo in potrošnim materialom (papir, pisala, čistila). Za velike skupine je na voljo konferenčna dvorana s 95 sedišči, za manjše skupine pa predavalnica z okoli 35 sedišči. 

 

 

 

 

 3 POTAPLJAŠKA BAZA IN PLOVILO

 

Carolina (8 metrsko plovilo) sprejme na krov 10 oseb in je opremljena z rešilnimi jopiči. Namenjena je izvajanju študijskih aktivnosti in nabiranju biodiverzitetnih vzorcev v vodnem stoplcu. Terensko delo se izvaja z usposobljenim krmarjem in biologom, ki pomaga pri nabiranju vzorcev planktona in dredžanjem po morskem dnu, ter izvaja krajša predavanja. Nabrani vzorci se shranijo in obdelujejo v biološki vajalnici, kjer se študijski proces nadaljuje.

 

Potapljaška baza je opremljena z vso potrebno opremo za potapljanje, ki je na voljo za izposojo. Osebe, ki imajo opravljen potapljaški izpit, se lahko potopijo z našimi raziskovalci.

   

 

 

 4 NASTANITEV

 

Poleg izobraževalnih prostorov imamo na voljo tudi nastanitve za goste, ki želijo bivati in izvajati študijske procese pri nas dalj časa. Dormitorij je opremljen s 13 sobami in dvema apartmajema, v skupni kapaciteti do 30 ležišč. Vse sobe so dvoposteljne; imajo kopalnico, stranišče, so klimatizirane in opremljene z internetno povezavo. Apartmaja sta klimatizirana, nahajata se na vrhu stavbe s svojo kopalnico, kuhinjo, spalnico, dnevno sobo/jedilnico in teraso s pogledom na morje.

   
   

 

V dormitoriju sta dva bivalno-kuhinjska prostora, namenjena gostom, primerna za druženje. Kuhinja ima vso potrebno opremo za pripravo raznih obrokov (pečica, grelne plošče, štedilnik, hladilnik, posoda, pribor, krožniki, kozarci). Uporaba kuhinje je omogočena ves čas bivanja. Na razpolago je tudi pralnica, opremljena s pralnim strojem, sušilnim strojem, likalnikom, mizo za likanje in obešalnikom za perilo, ki so na voljo v celotnem obdobju bivanja.

 

 

Tudi za rekreacijo je poskrbljeno, in sicer s sobnim kolesom in namiznim tenisom, ter z interno teraso primerno za popoldansko druženje ali piknik.

 

OSNOVNE INFORMACIJE

 

MBP se nahaja na slovenski obali, med Piranom in Portorožem. Naslov: Nacionalni Inštitut za Biologijo - Morska Biološka Postaja Piran, Fornače 41, 6330 Piran, Slovenija

 

 

 

 

Letališča v bližini: Ljubljana (139 km, 1 ura 40 min), Benetke (192 km, 2 uri 30 min), Zagreb (260 km, 2uri 50 min), München (470 km, 6 ur 30 min) in Dunaj (510 km, 5 ur 10 min).

 

Za vse dodatne informacije in vprašanja glede namestitvenih in izobraževalnih kapacitet lahko pišete na e- mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ali pokličete na telefonsko številko + 386 (0)5 9232 906.

 

Vljudno vabljeni, ekipa NIB - MBP